Svi smo naviknuti  na novinske  članke o garderobi koju morate imati, a koji su i preplavili stranice društvenih mreža od Nove Godine. Boje sezone, dezeni, stilovi poznatih;  Sve što nas intrigira i isteruje nam novac iz džepa. Pošto smo ovo rekli, moda za nas, jeftina i stalna, i sa zalihama stvari koje čine naš ormar korak po korak, je apsolutni način da znate da ste trošili dobro i ispravno.

Formalno je moderno

Obraćamo se svim profesionalcima u svom radu, uspešnim iz poslovnih škola, direktorima, vlasnicima privatnih biznisa, kojima ne samo da treba formalna košulja u ormaru da bi izgledali elegantno i spremno za posao, ali im takodje treba i da izgledaju oštro i spremno, čak i kada nisu sve oči uprte u njih. Najbolji način da postignu ovaj utisak je da ostanu u strogoj formalnoj košulji šivenoj po meri koja je dobra i za kancelariju i za aktivnosti van nje, bez mnogo razmišljanja i truda.

 

Odgovarajući kroj

Kroj košulje je uvek subjektivan izbor kod nas, kreatora stila. Idealan kroj je onaj u kome se osećate prijatno i sigurno čitavog dana i koji ne robuje modnim normama. Ali opet, dok izražavamo lični komfor, verujemo da uvek postoji pravi način da laskate vašoj telesnoj gradji.

Slim fitovo je idealniji kroj za mršavije i zategnutije telesne gradje. Košulja se oblikuje prema konturama tela i vaša košulja više prijanja do kože. Za zdraviju većinu, preporučili bismo da izbegnete ovaj kroj, jer nejednake izbočine mogu odvesti do užeg, ružnog pojasa koi se drži oko vašeg struka.

 

Kosulje za muškarce koji žele da poboljšaju svoj stil

Standrad fitovo je mnogo bolji izbor za oblije muškarce kojih ima puno. On nudi odgovarajući prostor za konture, lepo pada i dajemnogo lepši izgled i dopadljivost čitavom izgledu. Ovo deluje i za vitkije takodje, ali ne za „premršavu“ izduženu gomilu.

Razlikovanje formalnog i svakodnevnog

Ima mnogo faktora koji definišu formalnu košulju, od kragne do materijala. Mi ćemo vam pomoći da ih raščlanite jedan po jedan, da bismo vam pomogli da sprečite buduće ili dalje modne propuste.

Formalne kragne—klub kragna, sečena kragna, raširena kragna, oštra kragna ili kontrastne boje.

Džep na grudima—džepovi na grudima sa jedne strane se smatraju elegantnim. Džepovi na grudima sa obe strane se tradicionalno smatraju neformalnim.

Formalne manžetne na kragnama

Formalne manžetne na kragnamafrancuske manžetna, dvostruke manžetne, jednostruke manžetne.

Porub—ravni porub je standarna karakteristika košulja koje se ne upasuju i zato i zato se smatra neformalnim. Bilo šta drugo odgovara radnom okruženju.

Materijalidok svi materijali odgovaraju za posao, svi dezeni ne odgovaraju. Izbegavajte sve što je upadljivo i što bode oči. Držite se jednostavnosti i elegancije.

Klasični modeli

Dok nema pravila koliko daleko možete ići sa modelima i dezenima, ovde je liste sigurnijih, klasičnih i tradicionalnih opcija koje nikada ne mogu biti pogrešne u radnom oktuženju

Upotpunite detaljima vašu košulju

Kao što svi znate, nijedan izgled nije kompletan bez odgovarajućih detalja. Važno je stilski se poigrati sa odgovarajućom kravatom, manžetnama, ili čak lusuznom olovkom, da bi vam izgled ostao svež i formalan. Dok gledamo u detalje, važno je imati u vidu celokupan izgled. Izaberite boje koje odgovaraju renderu na vašoj košulji ili izaberite detalje u tonu za suptilan izgled. U svakom slučaju to prepuštamo vama.

Razlikovanje formalnog i svakodnevnog