Poput ručnog sata, kožni novčanik je dokaz ličnog stila i ukusa svakog muškarca. Ali uprskos sofisticiranosti dobro napravljenog novčanika na preklop, samo je pitanje vremena kada će se dodavati računi i vizit-karte. Nijedan gospodin ne želi da nosi novčanik veličine cigle u zadnjem dzepu. Imajući to u vidu, uvedite štipaljku za novac u upotrebu. Predmet iz 80-ih koji se polako vraća u upotrebu umesto tradicionalnih kožnih novčanika.

Štipaljke za novac su savršena alternativa novčanicima. To je sofisticirana metalna štipaljka koja može držati vaše preko-potrebne kartice i gotovinu bez dodate gomile kožnog novčanika. Zbog jednostavnog i laganog dizajna, štipaljke za novac su kao minimalistička verzija novčanika na preklop.

U ovom vodiču, pogledaćemo različite vrste štipaljki za novac i pomoći vam da izaberete onu koja odgovara vašem stilu i preferencama. Recite zbogom vašim iznošenim novčanicima i poželite dobrodošlicu novopronadjenoj štipaljci za novac!

 

Klasična štipaljka za novac

Prva na listi je Klasična štipaljka za novac. To je metalna štipaljka koja je debljine oko 1,5 cm i može komotno držati tuce savijenih novčanica. Najčešće metalne štipaljke na tržištu su napravljne od nerdjajućeg čelika ili nikla, dok se skuplje prave od zlata, srebra, titanijuma. Ako tražite kompaktnu štipaljku za novac koja će držati vaše kartice i novčanice sigurno, ovo je dobra opcija. Primenjuje dovoljno pritiska na vaše novčanice, tako da nećete imati problema sa novcem koji bi isklizao.

Posebna stvar vezana za štipaljke za novac su kožne alergije. Ako imate vrlo ostetljivu kožu , pametno je investirati u štipaljku za novac koja je napravljena od kvalitetnih materijala poput titanijuma. Baš kao što biste kupili kvalitetan kožni novčanik, ista stvar se primenjuje i na štipaljke za novac. Kupite najbolju koju možete da priuštite i vaša koža će ceniti taj dodatni gest.

Neki ljudi biraju da ukrase svoju klasičnu štipaljku za novac gravurom da bi dodali zrno prefinjenosti svom stilu.  Gravirati štipaljku za novac može poslati poruku da ste čovek od stila svaki put kada izvadite svoje novčanice.

 

Magnetna štipaljka

Magnetna štipaljka za novac sastoji se od dva magneta koja su umetnuta u krajeve kožnog materijala. Ako ste veliki ljubitelj kožnih novčanika, onda će vam odgovarati upotreba magnetnih štipaljki. Dva magneta su ono što priteže vaše novčanice, što je u suprotnosti sa klasičnim štipaljkama  za novac koje koriste stisak poput klešta. Prednost magnetne štipaljke je to što obezbedjuje veći kapacitet za držanje keditnih kartica i novčanica.

Zbog većih dimenzija, magnetne štipaljke nisu više diskretne i suptilne. Ali to nije mana, pošto tu možete staviti skoro dvostruko više novčanica nego u klasičnu štipaljku. Takodje i kožni materijal znači da nećete imati probleme sa kožnim alergijama dok ga koristite.

Možda je velika prednost magnetnih štipaljki to što šira povšina prileže istim intenzitetom vaše novčanice ili kartice. Takodje je mnogo lakše i da ih otvarate i zatvarate u odnosu na klasične štipaljke, jer je magnetne lakše gurnuti i zatvoriti, što je u suprotnosti sa klasičnom štipaljkom za koju vam treba malo više pritiska da je podignete.

Novčanik-štipaljka

Novčanik-štipaljka je mešavina izmedju štipaljke i novčanika. Nudi istu funkcionalnost kao prethodno pomenute štipaljke sa dodatnom prednošću odvojenog držača za kartice. Dok može podsećati na novčanik, zapravo je tanja i kompaktnija. Štipaljke za novac u stilu novčanika su dostupne u širokom rangu dizajna, sa najpopularnijom dvostrukom štipaljkom koja se sastoji od štipaljke za novac sa jedne strane i jednom ili dve pregrade za kartice sa druge strane.

Novčanik-štipaljka zauzima najviše mesta od svih štipaljki na listi. Ona je upola manja od novčanika na sklapanje, a vidno veća od magnetne štipaljke. Dobra stvar je što odredjene pregrade za kartice obezbedjuju najvišu zaštitu vaših kartica i malo je verovatno da će se izgrebati ili saviti. Postoji različit stil novčanika-štipaljki koji nudi 3 pregrade. To vam daje više prostora za kartice, gotovinu i račune istovremeno.

 Zaštita vaših kreditnih kartica kada koristite magnetne štipaljke za novac.

Jedna od glavnih briga kada nosite magnetne štipaljke za novac je rizik da će vam se kreditne kartice izgrebati ili oštetiti. Da sprečite ovo, stavite kreditnu karticu sa magnetnom trakom licem na dole. Ovo smanjuje rizik da se ta traka izgrebe dok izvlačite novac iz vaše magnetne štipaljke. Takodje možete staviti vašu kreditnu karticu izmedju novčanica da obezbedite neku vrstu amortizacije dok je stisnuta štipaljkom. Ako nosite 2 ili 3 kartice onda je novčanik-štipaljka najbolje rešenje za vas.

 

Povratak na početak

Štipaljke za novac doživljavaju svoj veliki povratak medju modernom gospodom. To je održiva alternativa za kožne novčanike gde komotno možete nositi i svoje novčanice i svoje kartice. Bez obzira na to da li je to klasična štipaljka za novac ili prilagodljiva novčanik-štipaljka, nikad nećete pogrešiti ako zamenite glomazan novčanik tanjim, kompaktnijim držačem za novac.

 

Ne dozvolite da vam zbog novčanika veličine cigle pantalone vise na dole i kupite štipaljku za novac koja odgovara vašem ukusu i stilu.