Nikada nije loše razmisliti kako da popravite svoj stili i naučiti kako da se bolje oblačite. Zapravo, jedno od velikih zadovoljstava muškog stila je činjenica da je to jedno putovanje. A to je samo jedna od stvari koja ga čini tako prijatnim. Bez obzira da li ste sezonski profesionalac ili novajlija koji upravo ulazi u igru , ovih pet saveta će Vam garantovano pomoći da odmah poboljšate svoj stil:

*Raspremite svoj ormar

Detaljno raspremanje ormara je prva stvar koju treba da uradite. Prođite kroz sve stvari koje posedujete i ako nešto niste nosili prthodne godine, otarosite se toga. To je stajalo tu , a niste ga nosili i verovatno i nećete. Sređivanje ormara i fioka ostavlja prostora za druge stvari i pomoćiće Vam da sve pojednostavite i da se fokusirate na ono sto Vam je stvarno potrebno.

*Ostavite šta Vam je stvarno potrebno

Kada ste detaljno pregledali svoj ormar, ostavite ono što Vam stvarno treba i utvrdite ono što želite u budućnosti.Napravite listu i plan kupovine potrebnih stvari.Jer kada svoj oramar složite , Vi ćete u stvari videti šta Vam stvarno treba i šta možete da iskoristite , a šta Vam zapravo stvarno nedostaje .Predlažemo da se ovo uradi bar jednom godišnje . Nećete biti razočarani.

*Obrazujte se

Uvek postoji nešto da se nauči u svetu muškog stila. Mnogi ljudi koji se uključe , željni su da saznaju sve.Oni žele da znaju kako stvari funkcionišu , kako se odevnii komadi prave i sve one suptilne razlike i zamršenosti koje se mogu pronaći u muškom stilu.Naš savet je da gledate što više snimaka i čitate što više knjiga. Jedno od obeležja modernog džentlmena je radoznalost. Radoznalost u pogledu stvari koje voli i stvari u koje investira svoje vreme.

*Vežba

Vežba Vas ne čini savršenim, ali čini Vas mnogo boljim , ukoliko je praktikujete.Razumevanje stila i oblačenje se ne razlikuje od sviranja muzičkog instrumenta ili takmičenja u nekom sportu.Za to je potrebno vreme i vežba.Jedna je stvar čitati knjige i razumeti nešto što ste pročitali, ali dok zapravo sami ne probate i vidite odeću na sebi , nemate isti nivo razumevanja.

Probati odeću i pogledati se u ogledalo je najlakši način da naučite šta je dobro za Vas.Zvuči pomalo čudno , ali što više vežbate , postaje sve lakše.Vreme koje uložite sada će se višestruko isplatiti ubuduće.

*Vodite računa o sebi

Shvatićete tokom godina da postoji direktna veza između toga kako se brinete o sebi i kako se osećte.Pretpostavka je da je to jedan od razloga zašto volimo da se lepo oblačimo, jer to čini da se dobro osećamo.Biti ponosan na svoj izgled može da Vam da samopouzdanje da postignete više.Ipak nije samo odeća ono što doprinosi tome. Redovno vežbanje, zdrava ishrana i obraćanje pažnje na Vaše doterivanje su važne rutine koje mogu imati pozitivan uticaj.Rutine, posebno one vezane za zdravlje , čine da se Vaše telo oseća dobro i jednom kada ih usvojite , vaše telo će želeti da ih zadrži. Vodite računa o svom telu i to će se videti.

Hvala na čitanju