Obući se odgovarajuće u kancelariji može biti čin promišljenog balansiranja. S jedne strane, svakako da ne želite ušetati tamo nakinđureni, ni da delujete previše uštogljeno ili snobovski.

Ali, sa druge strane, naravno ni da ne želite otići na posao,a da izgledate neuredno, jer to će vam momentalno prišiti etiketu kancelarijskog aljkavca koje ćete se teško otarasiti. Pronaći tačno odgovarajuće poslovno odelo za muškarce je zahtevno, ali postoje neka pravila laka za pamćenje, a koja će vam pomoći da izgledate dobro, bez obzira na situaciju.

Naći taj balans nije teško kao što izgleda. Danas ćemo proći kroz ono što treba da znate o muškom odevanju.

Ne tako davno, muškarci širom sveta, nisu na posao nosli ništa do tamna odela. Na sreću, danas imamo mnogo više opcija kada se radi o muškom poslovnom stilu (odeći).

I sada još uvek ima prilika u kojima se zahteva odelo, ili svakako predstavlja dobar izbor, ali veći deo vremena nećemo nositi odela, jer izgledati uštogljeno,ukočeno i previše formalno  su stvari koje svi rado izbegavaju.

Biti  moderan i ležeran su nove popularne reči koje ćete želeti da zapamtite, kada se radi o oblačenju za posao i uklapanju vaših krojeva (krojačkih izbora). Postoji nekoliko načina da ovo uradite, pa hajde da ih predjemo od početka do kraja.

Muška (svečana) košulja je nešto o čemu treba da znate što više možete, pošto je ona najprisutniji odevni predmet u vašem garderoberu poslovne odeće.

Bilo koji dezen može biti prikladan za vašu košulju, ali imajte na umu da ste na poslu, a ne na slobodnim aktivnostima, stoga birajte košulju koja je malo neutralnija od stvari koje nosite van posla.

Dezenirane košulje su takođe u redu, poput dezena hrapavog prozorskog okna i kariranog sa štepovima, ali izbegavajte sve što je suviše drečavo ili upadljivo. Vaš najbolji izbor može biti samo tamno plava ili siva svečana košulja sa “button down” krajevima na kragni, a koja ima lep, neutralni ton.

Pobrinite se da kupujete u prodavnici košulja koja ima u ponudi moderan stil muških poslovnih košulja, sa dry & fly efektom (koje dozvoljavju koži da diše), od rastegljivog materijala, one će biti usklađene sa modernim krojem i izgledati veoma uglađeno.

Sledeće, hajde da pogledmo muške poslovne pantalone. Želećete da izaberete suptilnu boju, poput crne ili tamno plave. Uverite se da nemate nikakve pantalone sa bilo kakvim dezenom ili prugama ; ove vrste generalno nisu prikladne za poslovno okruženje.

Postoji nekoliko ključnih stilova muških pantalona koje treba da potražite. Čino pantalone (ležerne, pamučne pantalone sa užom nogavicom) su odlične za skoro svaku priliku i takođe ih je lako pronaći. Kaki pantalone su takođe odličan izbor i one će vam ponuditi više opcija u vezi širine oko zglobova, a ne zvonaste.

Nabaviti pantalone koje se ne peglaju, od rastegljivog materijala je važan faktor stila koji želite da postignete svojim pantalonama. Imati moderan i trendi izgled treba da bude nešto što vam je najvažnije kada birate gde da nabavite, pa pogledajte i nešto u sportskom odeljku.

Najzad, hajde da popričamo o vašem izboru muške obuće za poslovne prilike. To može biti element muškog stila oko koga je muškarac najnesigurniji. Postoji mnogo opcija, a balans kao što je izabrati odgovarajuće poslovno ruho, je veoma važan kada se dođe do cipela.

Najbolji savet za ovaj nezahvalni izbor bi bio da pogrešite u pravcu da budete previše formalni. Poslednja stvar koju želite je da uništite čitav svoj izgled parom patika koje su napadno sportske i neformalne u okruženju u kom to nije odgovarajuće.

Stoga eto vam nekih nepisanih, a veoma dobrih pravila kada se radi o izborima poslovnog odevanja vašeg muškarca. Stvari su mnogo opuštenije danas nego ranije, ali izgledati moderno i ležerno će uvek biti u skladu sa stilom.

Nadamo se da ste naučili neke korisne savete za rukovanje poslovnim garderoberom vašeg muškarca, pa srećno tamo!